lauantai 29. syyskuuta 2012

Vaniljaviinerit

Eräänä maanantai-iltana teki mieleni aivan valtavasti saada viinereitä. Niimpä päätin käydä kaupasta hakemassa tarpeet ja väsätä nopsat viinerit, joissa ihan kaikki menikin pieleen. (onkohan tämä jokin blogin uusi teema? : D )

Ensin kaupassa päätä raapien koitin löytää unninkestävää vaniljakastiketta. Blå Bandin takakannessa oli sitten seuraavanlainen ohje:

Tästä päättelin, että kastike kestää kuumentamisen.

Laitoin sitten valmiina ostetut voitaikinalevyt sulamaan, ja aloin valmistaa kastiketta.

Luin ensin kastikepaketissa olleen perusohjeen, jossa käskettiin laittaa 4 dl maitoa / pussi jauhetta. Päätin tehdä kaksi pussillista, jotta kastiketta olisi varmasti tarpeeksi. Mittasin siis 8 dl maitoa.

Huomasin sitten, että viinerien ohjeessa käskettiin tehdä paksu kastike, ja huomasin, että paketissa oli vielä toinenkin ohje, jossa kerrottiin , että kun vähentää maidon määrän 2½ dl:aan, saa hyvän täytteen piirakoihin yms. Jouduin siis vähentämään mitattua maitoa 3 dl.


Tein siis kastikkeen 5 dl maitoa ja kahdella pussillisella kastiketta.
Sitten huomasin, että viineriohjeessahan käskettiinkin käyttää 2 dl maitoa pussillista kohden, eli olin taas laittanut maitoa ihan liikaa. : D Pitäisi opetella lukemaan...

Noh, laitoin kastikkeen jääkaappiin 10-20 minuutiksi ja toivoin sen olevan tarpeeksi paksua.


Ladoin sitten kastiketta taikinalevyille, joita en muistanut kaulita.. Yritin käyttää kaiken kastikkeen, ja siksi sitä on niin paljon... 

.. jopa niin paljon että oli turha toive saada viinerit suljettua. : D Jätin ne sitten tuollaiseksi.. 

Ja kastiketta jäi vielä ylikin. Olisi siis pitänyt uskoa ohjetta, ja tehdä vain yksi pussillinen, koska nyt toinen meni käytännössä hukkaan..

Paistelin viinereitä sitten uunissa voitaikinalevyjen ohjeen mukaan (en muista enää, kauanko), ja uunissa yhteenpuristetutkin viinerit olivat auenneet.. 


Yritin parantaa viinereiden ulkonäköä sirottelemalla tomusokeria niiden päälle.. (:

Ihmeellistä kyllä, kaikkien näiden epäonnistumisien jälkeen viinerit olivat ihan sairaan hyviä! 
Ihan varmasti näitä tulee tehtyä lisää, joskin sillon muistan noudattaa kastikkeen ohjeita.. (:


1 kommentti:

  1. Ihan hyviltähän nuo näyttävät, vaikka ovatkin auenneet nuo kiinni laitetut! :)

    VastaaPoista