perjantai 14. maaliskuuta 2014

Keittiöviikko: Riisimurosuklaakarkit (linnunpesät)



Lapseni syntymäpäivillä tarjottujen linnunpesien ohje on keittiöviikon tämän päivän aihe.

Riisimurosuklaan valmistukseen tarvitset seuraavat ainekset:
125g kookosrasvaa
n. 1dl tummaa kaakaojauhetta
n. 2 dl tomusokeria
~puoli paketillista riisimuroja
Marianne-palloja muniksi

Sekoita ensin kaakao ja tomusokeri keskenään.

Sulata kookosrasva. (Haisee muuten tosi pahalle!)

Lisää rasva aineksiin ja sekoita tasaiseksi.


Lisäile muroja ja sekottele pienissä erissä, kunnes taikina on kutakuinkin on tämännäköistä.

Laita taikinaa muffinsivuokiin niin, että reunat ovat korkeammat kuin keskikohta.

Ja tiputtele pesiin munia.
Laita karkit jääkaappiin jähmettymään. Itse tein nämä edellisenä päivänä, että kerkesivät hyvin kovettua.

Riisimurosuklaataikinasta voit tehdä myös karkkeja sellaisenaan tai vaikka kakkupohjan. Se sopii hyvin yksiin mansikkakermavaahdon kanssa. (:

..

Näin on sitten taas yksi teemaviikko kulunut.
Mitäs tykkäsitte keittiöviikosta? (: Mikä vois olla seuraavan teemaviikon aihe?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti