maanantai 10. joulukuuta 2012

Renkaiden teko-ohje

Nyt seuraa jatkoa koruiluohjeilleni. Tekemäni ohjeet koruilun aloituksesta ja korujen teosta ovat olleet suosittuja ja tarpeellisia, joten nyt ajattelin ohjeistaa teitä siihen, miten tehdään itse avattavia renkaita, joita käytetään koruilussa paljon. 
Kun teet renkaat itse, saat juuri sitä, mitä haluat ja tarvitset. (:Tarvitset ensinnäkin metallilankaa, josta renkaita haluat tehdä.


Kiedo lankaa sopivankokoisen, pyöreän (tai minkä muotoisia renkaita sitten haluatkin, voit käyttää myös ovaalia tai vaikka neliötä) esineen ympärille. Esimerkiksi sukkapuikon. 

Leikkaa lanka katkaisupihdeillä ja irrota kieputtelu puikosta. 

Katkaise kieputtelusi pihdeillä keskeltä, jokaisella kierroksella suunnilleen samasta kohtaa. Tämä on hankalin vaihe, sillä harvoin katkaisupihdit mahtuvat renkaisiin kokonaan, vaan joudut katkomaan yhden-kaksi kierrosta kerrallaan, ja nitkuttelemaan renkaita irti.. Voit venyttää kieputteluasi vähän auki työn helpottamiseksi.


Ja siinä ne renkaat sitten ovat. (: Voit siistiä päitä leikkaamalla ne pihdeillä suoraksi tai hiomalla. Itse en ole koskaan hionut metallilankaa, enkä tiedä miten se onnistuu, mutta luulisin että sekin on mahdollista. (:


Tällä tavoin saat aikaiseksi tarpeellisen värisiä, kokoisia tai näköisiä renkaita. Itse ostan pelkästään hopean värisiä renkaita valmiina, ja teen muut itse, koska niitä tarvitsen harvemmin.


Renkaita voit sitten käyttää ihan tavalliseen tapaan. (: 
Pieni ohje renkaiden käytöstä löytyy Koruilun aloitus-postauksestani. 

Nyt vain sitten kokeilemaan renkaiden vääntelyä. (:
Kun opit sen taidon, kokeile seuraavaksi tehdä metallilangasta muutakin, kuten viimeisessä rannekorun kuvassa näkyvä aaltokuvio. (:
Haluaisitteko lisää ohjeita metallilankatyöskentelystä?

1 kommentti:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta ja laita vaan muitakin metallilanka ohjeita :)

    VastaaPoista