perjantai 14. joulukuuta 2012

Lisää palloja

Ensimmäisen kukkapallon tekeminen oli kova homma, eikä heti tehny mieli sitä lisää. Ajan päästä kuitenkin värkkäsin toisen, kun halusin kokeilla, onnistuuko pallon tekeminen yhtä hyvin ohuemmasta mainospaperista. Ja toisen pallon jälkeen jäin koukkuun! Ihan kuin monet ovat sanoneetkin.. (:

Tekaisin siis palloja muutaman lisää, yhden päivässä suunnilleen, ja eiköhän niitä vieläkin lisää tule. (: Kaikki pallot on tehty erikokoisista neliöistä, vasemmalta oikealle tässä järjestyksessä: 6cm, 7cm, 8cm, 10cm. Omena on tuossa mittamallina, jotta hoksaisitte, minkä kokoisia pallot suunnilleen ovat. 

Tässä siis ensimmäinen, 7cm pallo ja vastikään tehty 8cm pallo. Ne ovat samankokoiset luultavasti sen vuoksi, että ensimmäinen pallo on tehty jättäen neliön nurjaa puolta näkyviin, kun taas näissä lehdistä tehdyissä palloissa ei sitä jätetä..

Kaikkein pienin pallo on tehty 6cm kokoisista neliöistä. Niitä oli vielä kohtalaisen helppo taitella, mutta paljon pienempää ei varmaan kannata alkaa tehdä.. 

Ja tässä pienin isoimman (10 cm) vieressä. Iso on vasta liimattu, joten siinä on vielä klemmarit pitämässä kukkia paikoillaan.. 
Melko iso ero. Omasta mielestäni nämä pallot ovat suurempina kauniimpia.. Kuinkahan ison siitä saa tehtyä? (:


Näihin palloihin kuluu siis 60 neliötä, olen siis yhteensä tähän mennessä leikannut ja taitellut yhteenä 240 neliötä.. Hurja määrä, ja jokseenkin tylsää hommaa. Mutta kun samaan aikaan katselee vaikka jotain hyvää tv-sarjaa, neliöiden tekeminen sujuu hyvin. Se on inhottavin homma koko pallon teossa, kun pitää yksi toisensa jälkeen tehdä tismalleen sama juttu. Sitten kun pääsee kokoamaan kukkia ja lopulta itse palloa, on tekeminen hauskempaa. (:

Katsopas aiempi kukkapallo-postaukseni, jossa on myös ohjeet pallon tekemiseen, mikäli aihe kiinnostaa sinua: http://nantilaa.blogspot.fi/2012/10/kukkapallo-ohje.html (:

1 kommentti:

  1. jossain lehdessä oli tähän ohje ja aattelin kokeilla askarrella tällasia nyt viikonloppuna! Noi on kyllä tosi nättejä!

    VastaaPoista