torstai 6. syyskuuta 2012

Ketju- ja korvisohjetta

Tuo Koruilun aloitus-ohje postaus oli niin suosittu ja ilmeisesti avuksi monille, että ajattelin jatkaa vähän samaa linjaa. (:
 Tälläkertaa vinkkailen, kuinka leikataa useampia samanmittaisia ketjuja, ja kuinka ketjujen pituuksilla pelaten tehdään nätit korvikset. (:
 Tarvitset aluksi tietysti ketjua, sekä esimerkiksi tällaisen korupiikin, jota voi vähän taivuttaa niin, ettei ketju pääse siitä tippumaan. Leikkaa ketjusta ensin haluamasi pituinen pätkä. Toiset hoitavat tämän leikkurilla (kuten minä) ja toiset avaamalla ketjusta yhden silmukan, jonka voi vielä sulkea. 

Laita sitten leikkaamasi pätkä korupiikkiin, ja sen vierelle muu ketju. Pidä piikkiä tasaisesti ja varmista että ketjut roikkuvat yhtä korkealta ja suorana.

Leikkaa sitten ketjusta pätkää apuna käyttäen samanpituinen. Helppoa kuin mikä, eikös? (:

Samalla tekniikalla on kätevä leikata myös eripituisia ketjuja, kun haluat niiden vaikkapa lyhenevän aina saman mitan.

Leikkasin itse nyt tällaisia eripituisia ketjuja kaksi sarjaa. Siis aina kaksi samanmittaista ketjua, kaksi siitä lyhempää jne.

Sen jälkeen ketjuihin voi ripustaa helmet.

Ketjut kiinnitetään korupiikkiin silmukkaan joko suoraan, tai renkaan avulla. Tässä on siis molemmissa piikeissä neljä eripituista ketjua.


Korupiikkiin lisätään koristeellinen hattu haluttaessa. Tämä on täysin ulkonäkökysymys, ja itse käytän nyt ensimmäistä kertaa näitä korviksissa.. Aiemmin en ole käyttänyt. Korupiikki suljetaan silmukalla ja kiinnitetään korvakoruun. Silmukan tekemisestä ja korupiikin käytöstä oli vinkkiä tässä (Koruilun aloitus) postauksessa.

Näin tehtiin sitten nätit korvikset. (: Kun ketjut ovat korussa keskenään eripituisia, tulee helmien kirjo paremmin esille, ja korut ovat näyttävämmät. Jos laittaa koruun useamman samanpituisen ketjun, koru on heti erinnäköinen. 

Kokeile ihmeessä rajujakin pituuden muutoksia, tai sitten ihan pieniä, lähes huomaamattomia eroja. Ketjukorut ovat upen näköisiä myös ilman helmiä, sitäkin kannattaa testata. (;

Toivottavasti tästäkin ohjeesta oli teille apua. (: Laittakaa ihmeessä vinkkiä, jos mielessänne on jokin tietty aiha, josta haluaisitte ohjeistuksen.

2 kommenttia:

  1. Tosi ovela tapa saada samanpituisia ketjunpätkiä! ite vaan käytin korupiikin sijaan hakaneulaa, niin eivät ketjut tippuneet. Mun versio löytyy täältä -> http://repsupuuhaa.blogspot.fi/2012/10/bling.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hakaneula on muuten parempi vaihtoehto! Ei karkaile ketjut. (: Ei itsellä yltänyt ajatus sinne asti. : D

      Poista