tiistai 11. maaliskuuta 2014

Keittiöviikko: IntiapäiväMä oon jo useita kertoja yrittänyt itse valmistaa intialaista tai kiinalaista ruokaa, todella huonoin tuloksin! En mä osaa käyttää niitä mausteita, kun olen resepti-inhoinen. Tällä kertaa kokeilin taas päästä heittää Intialais-tyyppisen kastikkeen kanalle. Apurina mulla oli äitini, jonka kanssa sitten pyöräytettiin kasa naan-leipiä ruoan lisukkeeksi ja jälkkäriksi tietysti vielä mangolassit.

Naanleipä:
Reseptin leipiin katsoin sivulta: http://www.valio.fi/reseptit/naanleipa/Näin siis reseptin mukaan tein leivät, joista tuli mielestäni aivan liian ohuita ja rapeita! Ainakin näissä Oulun ravintoloissa olen rakastunut paksuun, mehevään ja kosteahkoon leipään, en tällaiseen ohueen teekeksiin. ): Ihan hyvää se oli lopulta, muttei kyllä "sitä oikeaa"..


Kastike:

Ajattelin siis tehdä kastikkeen jogurtti-kookosmaito-pohjaisena, ja maustaa sen currylla ja mangolla. Koska rakastan erästä valmista curry-mango-kastiketta.
Heittelin paistettujen kanan ja vihannesten sekaan sitä kookosmaitoa ja jogurttia ja ihan reilusti currya. En uskaltanut laittaa muita mausteita (inkivääriä, meiramia tms) kun en pidä niiden tuoksusta. Lopuksi lisäsin kastikkeeseen magno-chutneyta, joka maistui kummalle..

..Ja sehän se lopulta määräsi koko ruuan maun. Kyllä se ihan syötävää oli, keväisen raikasta ja makeaa, muttei lähelläkään sitä mitä kuvittelin siitä tulevan. No, oli syötävää ja muut kehuivat, eli ihan ok. (:


Mangolassi:

Reseptin bongasin taas valiolta: http://www.valio.fi/reseptit/mangolassi-1/ ja sitä muokattiin niin, että sokeri vaihdettiin makeutusjauheeksi ja sitruunamehu jätettiin pois. Käytettiin säilykemangoa.

Tämä taas, kun en omista blenderiä, jouduttiin sekoittelemaan vatkaimella. Se oli sotkuista ja hankalaa puuhaa...

Mutta lopputuloksena oli aivan täydellinen lassi-juoma. Teen tätä koko kesän. Ihan varmasti. Kunhan ostan sen blenderin.


Vaikka kokeilu oli sinänsä ihan onnistunut, ei musta mitään himokokkaajaa tämän ruoan suhteen tule. Tuhat kertaa parempaa se on ravintolassa, vaikka joutuisi odottamaan ahtaassa paikassa lounasaikaan pöytää ja buffet-pöydästä olisi vähän väliä joku ruoka loppu asiakaspaljouden takia.. Ja ihan totta puhun, nimittäin juuri sitä me testasimme äidin kanssa pari päivää ennen tätä kokkausta..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti