lauantai 10. marraskuuta 2012

Muovipussi sulaa

 Päätin kokeilla itselleni uutta tekniikkaa, muovipussien sulattamista silitysraudalla. Olen lukenut tästä useammastakin paikasta ja ajattelin testata, miten tämä käytännössä toimii, ja mihin tuo sulatettu muovipussi sitten kävisi..

Muovipusseja silputaan kappaleiksi ja sommitellaan silityslaudalle haluttuun järjestykseen. 

Muovin päälle laitetaan leivinpaperi ja sitten silitetään. (: 

Muovi kutistuu ja palat sulautuvat kiinni toisiinsa. Lopputuloksena muovi on ihan erilaisen tuntuista, kuin kartonkia, mutta silti venyvää.


Käänsin tuon ensimmäisen palan vielä puoliksi, ja kokeilin, tarttuuko se kiinni uudella silityksellä.. 

..ja tarttuihan se. (: 


Kokeilin myös, kuinka paljon tekstit kutistuvat sulattamisessa. Nämä logot pysyivät ainakin luettavina, joten muovipusseista voi leikellä vaikkapa kirjaimia tai sanoja sulatustyöhön. (:

Käyttötarkoitusta en vielä keksinyt, mutta tällainen tuntuisi käyvät oikein hyvin paperiaskarteluun, esimerkiksi kortteihin, ja miksei koruihinkin. (: Kaikennäköisiä pikkukoristeita voisi myös kuvitella tekevänsä.. (:

Ajattelin kokeilla seuraavaksi karkkipapereilla tätä tekniikkaa. Ne ovat ihan toisenlaista muovia, joten en tiedä miten se onnistuu.. Kerron sitten! (:

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta, meinasin unohtaa! Kynsihaaste siirtyy pikkaisen myöhempään ajankohtaan, kerron tarkemmin seuraavassa postauksessa. (:

   Poista
 2. No tästä en ollut vielä kuullutkaan :D Voisi olla tosi kiva korteissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortteihin saa varmaan hienoja koristeita tällä! (:

   Poista
 3. No tää on jääny mulla testaamatta vaikka jemmasin pari kaunista mainoskassiakin joskus tarkoitukseen :-D Kiitos muistutuksesta! Kortteihin vois tosiaan saada sanoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nyt tulee katsottua kaikki muovipussit ihan eri silmällä, onko kivoja kuvia, kuoseja tai tekstejä. : D

   Poista