keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kierrätyskassi

Sanomalehdestä ja puhelinluettelosta tehtyjä laukkuja:

 Rakas kotipaikkani, laukkuna. (:


  Hanki kartta unelmalomakohteestasi tai tee laukku käytännöllisesti oman kaupunkisi kartasta, jottet eksy. (;

 Sanomalehdestä tulee kivannäköinen laukku myös, etenkin jos siihen käyttää jotain itseään koskettavaa juttua tai kaunista kuvaa. (: Tässä meni huonon suunnittelun vuoksi teksti väärinpäin, muttei sillä ole oikeastaan väliä, koska tämä oli vasta kokeiluversio...

Ja näin se tehdään:


Leikkaa tämännäköinen pala paperista ja tee siihen taitokset. Kokeile, onnistuuko laukun kasaaminen, eli ovatko taitokset oikeassa kohtaa ja oikean levyisiä, sekä tuleeko laukusta sopivan kokoinen.
Ylimpänä näkyvä lipare on läppä, joka on sanomalehtilaukussa, mutta ei kartalaukussa. Sitä seuraava iso osa ja alimmainen iso osa ovat laukun etu- ja takaosat, niiden välissä on laukun pohja ja oikealla ja vasemmalla pienet lipareet ovat laukun sivut. 
Huomaa siis, että etu- ja takaosien tulee olla saman kokoiset (punaiset viivat), kuten myös sivulipareiden tulee olla samanlevyiset laukun pohjan kanssa (siniset viivat).
Kontaktoi paperi, leikkaa muotoonsa ja tee taitokset.

Sivulipareet yhdistetään esimerkiksi kakspuoliteipillä.


Pysymisen voi varmistaa vaikka ompeleilla..
.. tai haaranastoilla. (: 

Sivuille ylös kannattaa laittaa tällainen reikäsuoja (mikähän sitten viralliselta nimeltään onkin..). Se suojaa reikää, johon tulee kahva, sekä pitää osaltaan sivuja kasassa. 

Näin ikkäästi. 

Kahvan voi tehdä vaikkapa ketjusta, jolloin voi laittaa helmet ketjun päihin stoppariksi. Sanomalehtikassissa hihnana on organzanauha, jonka solmin vain renkaaksi (solmin siis nauhan päät yhteen kassin sisäpuolella), joten hihnan pituutta voi säädellä..

Läppä kiinnitetään napilla, nerpparilla, tarranauhalla tai millä tahansa lukitussysteemillä, joka on käytettävissä ja mieleinen. 

Ekologinen ja persoonallinen pikkulaukku, jota voi koristella mielensä mukaan. (: 
Myös hyvä lahjaidea, kun tiedät lahjan saajan lempikaupungin tai löydät lehestä jonkin häntä koskettavan jutun. Tämän voi toki tehdä myös aikakauslehdistä tai itse koristellusta paperista. Mielikuvitus vain on rajana! (:

6 kommenttia:

 1. ihan sikakiva idea! :) melkeenpä kokeilemisen arvoinen.

  VastaaPoista
 2. Tosi kova idea:) Jaksais vaan alkaa etsimään kivaa lehteä...Tää pannaan ainakin muistiin!

  VastaaPoista
 3. Sinulle on blogissani jotain :) Käy kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 4. Upea idea! Mun pitäisi hyödyntää tuota ja tehdä viimein se lehtiroskis kaikelle mainokselle, mikä luukusta tippuu - siitäkin huolimatta, että siellä lukee ei mainoksia - kiitos.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille! Tästähän tuli yllättävän suosittu juttu. (:

  VastaaPoista