keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kukkapallo-ohje
Aiemmin siis kädentaitomessuilta ostamani tarvikkeet kukkapallon tekemiseen ovat nyt päässeet käyttöön. Samalla kun itse kokeilin tätä tekniikkaa ekaa kertaa, tekaisin siitä teillekin ohjeen. 
Jollette saa minun ohjeestani ja kuvistani kunnolla selkoa, käykää katsomassa lisäohjeistusta täältä: https://www.lumikellot.fi/items/show.php?tnro=20000

Tässä vielä ostamani tarvikkeet, eli kestävää paperia ja liimaa. Tällaiselle paksulle paperille tarvitsee hiukkasen paremman liiman. 
Voit tehdä kukkapallon vaikka sanomalehdistä, jolloin voi käyttää ihan tavallista paperiliimaa. 

Ensin leikataan paperi neliöiksi. Tein itse 7*7 cm kokoisia neliöitä.

Neliöitä yhteen palloon tarvitaan 60 kpl.

Ota yksi neliö, ja taita se kulmasta kulmaan kolmioksi. Voit jättää paperin toista puolta vähän näkyviin (kuten minä tein tässä kuvassa) tai sitten taittaa sen kokonaan kiinni (niin ettei tuota valkoista reunaa näy).

Taita sitten kolmion pisimmän sivun kulmat ylös. 

Näin sinulla on taas neliö, paljon pienempi tosin. 

 Tämä kohta on vaikein selittää. Avaa edellistä taitosta hieman, ja paina se "lyttyyn" niin, että ensimmäinen taitosmerkki tulee keskelle.. Noh, toivottavasti kuva vähän selkeyttää asiaa.

Kun teet näin molemmille kulmille, sinulla on tässä "koiranpää" (jos katsot kuvaa ylösalaisin, huomaat ehkä miksi..). Tähän voisi löytyä vinkkiä origami-kirjoista tai googlettamalla.
Seuraavaksi taita terävät kulmat piiloon. Laittamassani linkissä nämä on taiteltu eteen, mitä piilotin ne tuonne sisään. Voit tehdä ihan kummin haluat. 

Nyt ne ovat molemmat piilossa.

Taita sitten lipareet puoliksi. 

Näin ikkäästi.

Nyt kun rullaat lipareet yhteen, on sinulla terälehti. Kokeile näin, ennen kuin liimaat, jotta näet saitko oikean muodon.

Laita sitten liimaa toiselle lipareelle..

..paina terälehti kiinni ja kiinnitä se vielä jollain. Tähän käy verhonipsut, klemmarit tai vaikka hiuspinnit, joka tässä kuvassa on. Mikä tahansa, joka pitää paperin tiukasti kiinni liiman kuivumisen ajan.
Kun terälehdet ovat kuivuneet, liimaa niitä yhteen. Yhteen kukkaan tulee 5 terälehteä. Tässä kukka on kiinni klemmareilla. 

 Ja vielä toinen kuva valmiista kukasta.

Nyt aletaankin sitten liimailemaan kukkia palloksi. Tämä oli yllättävän helppoa, kun tajusin liimausjärjstyksen. 

Liimaa ensin kaksi kukkaa toisiinsa kiinni kahdesta terälehdestä, ja lisää sitten niiden yläpuolelle kolmas kukka. 

Tässä näkyy, miten siis yhdessä kukat ovat terälehdistään kiinni niin, että niitä tulee kolme samaan suppuun. Toivottavasti nyt ymmärrätte. Jos on kimuranttia, kannattaa kokeilla kiinnittämällä kukkia pelkästään niillä klemmareilla ennen liimausta, jotta sat käsityksen siitä, miten pallo rakennetaan.

Näin siis sinulla on valmis kukkapallo! Tämä ei ole niin vaikeaa, kuin voisi kuvitella, vaikka 60 terälehden vääntäminen tuntuikin väliin vähän tylsältä.. : D 

Nyt ei muuta kun itse kokeilemaan pallon tekoa! Nämä ovat upeita koristeita, jotka sopivat kaikkiin juhliin. Voit vaihdella värejä mielesi mukaan, vaikka usean värisiä kukkia tai terälehtiä yhteen palloon. Voit käyttää kukkia myös sellaisenaan, tehdä puolipalloja tai mitä vain. (:
Lumikellojen kojussa messuilla näkyi palloja, jotka oli koristeltu mm. jouluvaloin ja helmin. Niitä laitetaan kukan keskipisteeseen. Inspiraatiota voit katsella heidän nettisivuillaan: http://www.lumikellot.fi/galleria/paperintaittelu/paperintaittelu.php
11 kommenttia:

 1. No huh! Aika monta neliötä tarvitaan - eri hienot ohjeet ja tyylikäs pallo : ) - ei onnistuisi multa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei sitä uskois noin valmistä työtä katsoessa, paljonko niitä tarvitaan. : D Kiitos!

   Poista
 2. Kiitos hyvistä ohjeista! Ihailin noita kukkapalloja samaisilla messuilla, kivaa päästä nyt askartelemaan niitä itsekin :)

  VastaaPoista
 3. Vau, kiitos ohjeesta. Mä kokeilin heti paperinpalalla tuon sun ohjeen mukaan ja hyvin tuntui toimivan. Nyt ei kun origrammeja vääntämään. Näin muuten kerran lampunvarjostimen, jonka oli tehty noista paperikukista, se oli aivan upea.

  Mä kävin kans Seinäjoen kässämessuilla Lumikellojen pöydän ääressä. Ostin heiltä sen korukirjan, kun ihailin koruja heidän kaulallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Ei muuta kun askartelemaan sit. (:
   Lampunvarjostin oiskin muuten aika hieno! Varmasti ollut upea näky. (:

   Poista
 4. Ihana ohje. Pitää kokeilla, josko sais itsekkin tuollaisia tehtyä :D

  Ja kiitos ihanasta paketista, joka saapui perille eilen :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos selkeistä ohjeistasi! Katsoin ennen tälle sivulle päätymistä jonku youtube videon samaisista kukkasista, mut ei näyttäny lopputulos samalta ku videossa. En muista miten tälle sivulle päädyin, mut yritin vielä kerran ja onnistuin! Joten ei muuta ku, kiitti vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että minusta oli apua! (: Ja hienoa, ettet heti lannistunut, vaan yritit uudelleen, ja onnistuit. (:

   Poista
 6. ihania kukkia multa kyllä onnistuu en tajunnut kyl yhtä kohtaa mut mun sisko auttoi :D rakas siskoni kiitos :3 ♥

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta! :) Pitänyt tämmöinen jo kauan tehdä ja nyt viimein sen sain aikaan :) (kannattaa tosin lukea ensin loppuun, ennenkun intopiukeena alkaa liimaamaan. Melkein kaikki kukat ensin tehtynä kuudella terälehdellä... Onneksi sain korjattua. Tosin postaus ilmestyy blogiini vasta joulukuussa ;) osana joulukalenteria.

  VastaaPoista