maanantai 4. maaliskuuta 2013

Siru-koruohje

Ihan ensiks muistuttelen taas kaikkia osallistumaan arvontaan! (: Ensiviikon torstaihin asti on aikaa osallistua.
Sitten asiaan:

Minulta on paljon pyydetty koruohjeita. Olen miettinyt, mitä osaisin opettaa. Kun sitten ryhdyin tekemään sirukorua, ajattelin, että tästähän se ohje syntyy. Koru on helppo ja halpa tehdä, osaamista tarvitaan vain renkaiden käytön verran. Siitä voit lukea lisää Koruilun aloitus-ohjeestani.

Tarvitset: siruhelmiä... (lapseni seisoo vieressäni tätä kirjoittaessani, ja sanoi kuvasta: "karkkia", ihanan värisiä helmiä siis..)

..renkaita, jotka mahtuvat helmien reiästä, ja kahdet pihdit (tasapäisiä).

Aloita kiinnittämällä rengas helmeen.

Kiinnitä sitten helmiä renkailla jonoksi.


Kun sinulla on sopivan pituinen jono, lisäile helmiä siihen. Aloita vaikka tuplaamalla helmet, niin että lisäät jokaisen renkaaseen uuden renkaan ja helmen, tai tee kokonaan uusi helmijono, joka on kiinni ylimmässä helmessä. Tässä kuvassa näkyy molemmat, siis uusi helmijono vasemmalla, ja lisättyjä helmiä oikealla, kun vihreä helmi on ylin helmi. Lisää helmiä sinne, mihin niitä tarvitaan, eli "tyhjiin" kohtiin, kunnes sinulla on mieleisen näköinen helmirykelmä. (:

Lisää sitten ylimmän helmen renkaaseen ripustusrengas, ja voit käyttää korua riipuksena. (: 


Tämä on mukava tapa tehdä näyttävä, värikäs ja omalaatuinen koru, avaimenperä tai jokin muu koriste. Eikun kokeilemaan! (;


2 kommenttia:

  1. Ihana koru :D ja kiitos ohjeesta, voisi itsekin yrittää väsätä vaikka avaimenperää tuolla tekniikalla. Rakastan muuten noita helmiä, koska todella ovat kuin karkkia :)

    VastaaPoista