maanantai 14. lokakuuta 2013

Herätys!

Korujen teko on on tauolla ihan liian pitkän aikaa! Vanhojen taitojen herättelyä aloitin kierrättelemällä vanhoja koruja...

Ostin tämän kaulakorun joskus käytettynä. Pidin salmiakkikuviosta kovasti ja ajattelin että tästä teen vielä jotain kivaa. Usein kirppiksiä kiertelemällä tai vaikka kierrätyspiiristä kavereiden kesken löytää koruja, joissa on kivan näköisiä osia.. 
Nyt tämä päätyi vihdoin työn alle.

Ensin irrottelin kaikki osat toisistaan, ja sain salmiakkilinkkien lisäksi renkaita, lukon ja pienen pätkän ketjua varastoihini. 

Mitään hyvää suunnitelmaa ei ollut valmiina, enkä siis vielä oikein tiennyt mitä tästä tekisin. Sommittelin erilaisia juttuja, kukkasia ja muita, mutten jaksanut nyt alkaa niitä kiinnittelemään, ja ajattelin päästää itseni helpolla ja tekaisin simppelit korvikset:Kiinnittelin siis vain yhteen kolme linkkiä koukun jatkoksi.


Kierrätyksestä innostuneena tekaisin toisenkin työn samaan tyyliin.
Materiaalina toimii kirpparilta ostamani siniset rannerenkaat ja vanhasta tekemästäni korusta irrotettu ketju, sekä uutena osana sininen vaijeri:

Suuret riipukset ja pyöreät asiat ovat aina ihania ja hyvännäköisiä. Kaulakorun kiinnekohdaksi päässyt rannerengas toimittaa hyvin tehtäväänsä, ja näyttää aivan valloittavalta kaulassa.

Hieman kuluneen näköinen ketju sai piristystä vaijerista, joka vetää sitä hieman sykkyrälle ja jatkaa riipuksen väriä pidemmällekin. (:
Paitsi että korujen teko on kivaa, voi se olla myös eettistä. Joskus, kun lempikorusta alkaa vieraantua tyylin muutoksen myötä, tai jokin osa menee rikki, on mahtavaa, että jotain saa käytettyä uusiksi. On myös voimaannuttavaa, kun löytää uusia käyttötarkoituksia vanhoille asioille.
Aihe sykyttelee sydäntäni, ja lisäsinkin tilaustyöt-sivulle vinkin entisöintitöistä. Voit siis tilata nyt minulta myös omista vanhoista koruistasi, tai vaikka lapsuuden lelustasi tehdyn aarteen. (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti