tiistai 25. syyskuuta 2012

Omenaista



Suuressa luonnollisuusinnossani ja keittiönvaltausprojektissani olen päätynyt kokeilemaan uusia juttuja, kuten omenan kuivatusta. (:




Omenat on kätevä käyttää omenaporassa sen sijaan että ne käsin kuorisi ja kodat poraisi...

Erään netissä olleen ohjeen mukaan käytin omput sokerilla ja kanelilla maustetussa vedessä.

Tässä on ensimmäinen erä enossa uuniin..

Ja tässä toinen, johon lisäilin maun vuoksi triplasti kanelia.. (:

Välissäpä yritin banaaniakin kuivatella, mutta tuon upean ulkonäön lisäksi ne maistuivatkin aika ikävältä, joten jätin sen homman sikseen.. : D 

Omenoista sen sijaan tuli kauniita ja mahtavan makuisia, ne käyvät kaupaksi supernopeasti, etenkin poika vetäisi varmasti koko purkillisen näitä. 
Ja onhan tämä erittäin hyvä vaihtoehto karkille... (:

Kasvien/hedelmien kuivatus käy kuivurin lisäksi ihan kotiuunissa, kuten  itse tein. Lämpöasteita saa olla ~50, ei paljoa siitä yli, ja aika on yksilöllinen. Jollei käytössä ole kiertoilmauunia, suositellaan uunin luukun jättämistä hiukan auki, jotta ilma vaihtuu ja kuivuminen käy paremmin.

Eli eikun kokeilemaan! (:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti